Melci cu sos şi coacăze

Printeaza

Melci cu sos şi coacăze din: faina, otet, apa, sare, ulei, lapte, oua, branza de vaci, zahar tos, budinca de vanilie, zahar vanilat, amidon, coacaze, menta, frisca, sare.

Ingrediente:

  • 600 g făina
  • o lingură cu oţet
  • 200 ml apă
  • sare
  • 100 ml ulei
  • 600 ml lapte
  • 6 ouă
  • 500 g brânză de vaci
  • 60 g zahăr tos
  • un plic budincă de vanilie
  • două plicu­leţe zahăr vanilinat
  • o lingură cu amidon
  • 200 g coacăze
  • mentă
  • frişcă
  • sare

 

Mod de preparare Melci cu sos şi coacăze:

Intr-un bol se pun apa, două lin­guri cu ulei, oţetul şi o jumătate de linguriţă cu sare.

Se adaugă făina şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să se odihnească zece minute.

Brânza de vaci se amestecă bine cu 100 g zahăr tos, trei ouă, budinca de vanilie şi un pliculeţ de zahăr vanilinat.

Se întind foi subţiri, se pune umplutură pe o margine, se rulează şi i se dă formă de melc.

Se procedează la fel cu restul ingredientelor, se aşază melcii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei, se ung şi melcii cu ulei şi se introduc în cuptorul încins unde se coc la foc potrivit până devin aurii.

Laptele rece se amestecă bine cu ouăle, zahărul tos şi zahărul vanilinat rămase, amidonul şi se pune la fiert la bain-marie.

Se ţine pe foc până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit şi se serveşte alături de melcii cu branza si coacaze.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.