Melci
PrinteazaMelci din: melci, otet, ceapa, unt, ulei, vin, apa, foaie de dain, patrunjel, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 50 melci
- 1 lingură otet
- 1 ceapă
- puţin unt amestecat cu ulei
- 1 păhărel de vin
- 1 pahar de apă
- 1 foaie de dafin
- 1 legătură de pătrunjel
- 5 cătei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Melci: Punem melcii în apă rece cu puţină sare. Ii spălăm bine, apoi îi fierbem la foc iute, cu puţină sare, două pahare de apă şi oţet, 10 minute.
Luăm melcii de pe foc şi îi spălăm de multe ori cu apă abundentă. Apoi scoatem carnea din coji.
Tăiem mărunt o ceapă şi o punem într-o cratiţă cu puţin unt amestecat cu ulei să se prăjească puţin. Adăugăm carnea melcilor amestecînd bine.
După ce melcii încep să capete puţină culoare, turnăm un păhărel de vin şi un pahar de apă.
Presărăm piper şi sare, punem foaie de dafin şi pătrunjel tocat mărunt şi lăsăm totul să fiarbă încet 3 ore. Sosul trebuie să scadă pînă rămîne numai 1/2 pahar.
Tăiem mărunt trei căţei de usturoi, îi punem în cratiţă şi amestecăm bine.
Spălăm cu grijă cojile, pe care le umplem cu carnea şi cu sosul melcilor, apoi le punem într-o tavă, presărînd pătrunjel şi usturoi (doi căţei) tocat mărunt.
Dăm tava puţin la cuptor şi după aceea servim melcii calzi, avînd grijă ca fiecare melc să aibă sos.
Pofta buna!