Melcisiori pentru oua vopsite
PrinteazaO reteta de melcisiori pentru oua vopsite din: faina, zahar, sare, drojdie, lapte, oua, ulei de masline si unt, zahar praf.
- 250 g faina (plus 50g pentru planseta)
- 50 g zahar
- 1/4 lingurita sare
- 20 gdrojdie proaspata
- 100 ml lapte caldut
- 2 oua
- 1 lingura ulei de masline
- 100 g unt
- zahar praf pentru ornare
- 1 ou pentru uns deasupra
Mod de preparare:
Amestecaţi făina, zahărul şi sarea într-un castron mai mare. Faceţi în mijloc o adâncitură şi puneţi drojdia mărunţită, amestecată cu puţin zahăr şi cu lapte călduţ. Amestecaţi laptele până se dizolvă drojdia, apoi lăsaţi maiaua la crescut, în loc cald.
Adăugaţi, pe rând, celelalte ingrediente, amestecând uşor: laptele rămas, ouăle bătute cu putină sare, uleiul. Frământaţi aluatul până când se desprinde uşor de pe mâini şi de pe vas.
Acoperiţi vasul cu un şervet şi puneţi-l la loc cald la dospit (cel puţin 30 – 40 de minute). Impărţiţi aluatul dospit în cinci bucăţi egale, presăraţi-le cu făină şi lăsaţi-le 10 minute în repaus, la loc cald, pe planşeta de lucru. Din fiecare bucată de aluat întindeţi apoi câte o foaie rotundă cât mai subţire.
Ungeţi foile cu un strat de unt, apoi rulaţi-le strâns. (Puteţi presăra zahăr sau sare, după plac, pe foi înainte de rulare). Din rulourile obţinute faceţi melcişori. Puneţi-i unul lângă altul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Ţineţi tava la loc cald, ca să crească puţin melcişorii, ungeţi-i cu ou bătut şi apoi puneţi-i la cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit. Coaceti-i până când se rumenesc uniform. Melcişorii copţi pot fi suport pentru ouăle vopsite.
Melcisiori pentru oua vopsite
Pofta buna!