Melcisori cu afine si mascarpone
PrinteazaMelcisori cu afine si mascarpone din: faina, lapte, miere, unt, drojdie, apa, zahar, sare, mascarpone, zahar pudra, migdale, afine, ou, smantana, afine.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 250 ml lapte caldut
- 6 linguri pline cu miere
- 25 g unt
- 50 g drojdie proaspata
- 2 linguri apa calduta pentru drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita rasa de sare
pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 3-4 linguri zahar pudra
- 1 esenta de migdale
- 300 g afine
pentru uns si ornat:
- 1 ou
- 1 lingura cu smantana
- 1/2 zahar pudra
- 1 lingura smantana groasa
- afine pentru decor
Mod de preparare:
Prepari o maia din drojdie, zahăr, apă călduţă şi o laşi la crescut 15 minute. Separat, amesteci sarea, mierea, untul, laptele călduţ şi maiaua crescută, apoi le frămânţi cu făina până ce aluatul se desprinde de pe vas şi mâini (ca aluatul de pâine).
Pui aluatul pe masă şi-l mai frămânţi încă 10 minute, adăugând foarte puţină făină sau lapte, cât cere compoziţia.
Il laşi la crescut sub formă de minge, într-un bol acoperit, circa 1 oră. întinzi o foaie de aluat, nu prea subţire, de formă dreptunghiulară şi o ungi cu crema obţinută din mascarpone frecat cu zahăr şi esenţa de migdale, apoi presari afinele.
Rulezi sub formă de rol (sul), tai segmente potrivite ca lungime şi le aşezi în picioare, într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt.
Laşi la crescut 25-30 de minute. Ungi melcii cu un amestec obţinut din ou uşor bătut şi amestecat cu 1 lingură de smântână. Dai la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, circa 25 de minute.
Scoţi melcii din tavă, îi glazurezi cât sunt calzi, cu amestecul făcut din zahăr pudră, amestecat cu 1 lingură de smântână grasă şi ornezi totul cu afine şi apoi laşi la răcit.
Melcisori cu afine si mascarpone
Pofta buna!