Melcisori cu alune
PrinteazaMelcisori cu alune din: ou, unt, zahar, branza dulce, faina, zahar vanilinat, praf de copt, anason, sare, alune, esenta de rom, miere.
- 1 ou
- 100 g unt
- 140 g zahar
- 125 g branza dulce
- 200 g faina
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita anason macinat
- sare
- 100 g alune macinate
- 1 lingura esenta de rom
- 40 g miere
Mod de preparare:
Separi gălbenuşul de albuş. Mixezi untul cu 80 g zahăr şi gălbenuşul, până când se dizolvă cristalele de zahăr.
Adaugi brânza, zahărul vanilinat, sarea, anasonul, un praf de sare, praful de copt şi omogeni-zezi. încorporezi câte puţină făină cernută şi frămânţi aluatul.
Baţi spumă albuşul cu 60 g zahăr. In spuma obţinută, adaugi alunele măcinate, mierea şi esenţa de rom.
Pe hârtie de copt, întinzi aluatul sub forma unei foi groase de 4-5 mm.
O ungi cu umplutura de alune, lăsând neunsă o margine lungă. Rulezi cu ajutorul hârtiei de copt şi ambalezi ruloul în hârtie de copt.
Il păstrezi în frigider circa 20 de minute.
Incălzeşti cuptorul la foc mediu (180 °C). Tai ruloul în rondele groase de aproximativ 1 – 1 1/2 cm. Le aşezi într-o tavă tapetată cu hâr-tie de copt.
Presari melcişorii cu zahărul rămas şi îi coci timp de aproximativ 15 minute, până se rumenesc.
Melcisori cu alune
Pofta buna!
Aluatul este prea moale ca sa poata fi rulat!Ce sfaturi aveți pt asta?