Melcisori cu cas

Printeaza

Melcisori cu cas din: unt, faina, lapte, sare, praf de copt, cas, boia dulce, chimen, condimente.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g unt
  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • sare
  • un praf de copt

Pentru umplutură:

  • 250 g caş
  • 250 g unt
  • o linguriţă boia dulce
  • o linguriţă chimen măcinat
  • o linguriţă condimente

Mod de preparare:

Se dă caşul pe răzătoarea mică, se frământă cu untul, după care se condimentează cu boia dulce, chimen şi condimente. Se cerne făina, se amestecă cu un praf de copt, după care se adaugă laptele şi untul şi sarea şi se frământă. Se întinde aluatul rezultat şi se unge cu crema de caş.

Se rulează şi se dă la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră. Intre timp, se încălzeşte cuptorul la 200 “C.

Se scoate rulada din frigider, se taie felii subţiri şi se aşază într-o tavă tapetată cu unt şi făină. Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Se servesc calzi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.