Melcisori cu ciuperci si sunca

Printeaza

Melcisori cu ciuperci si sunca din: paste, sunca, ciuperci, unt, margarina, cascaval, smantana, patrunjel, sare, menta.

Ingrediente:

  • 200 g paste sub forma de spirala sau melci
  • 100 g sunca
  • 300 g ciuperci
  • 1 lingura cu unt sau margarina
  • cascaval ras
  • 2 linguri cu smantana
  • 4-5 fire de patrunjel verde
  • sare
  • menta pisata

 

Mod de preparare:

Melcisori cu ciuperci si sunca: Se curata ciupercile, se desprind coditele si se spala sub jet de apa sau in mai multe ape caldute.

Se limpezesc in apa rece cu sare sau cu otet. Se taie felii subtiri si se pun in cratita emailata, cu 1 lingura de unt sau margarina.

Se acopera vasul si se lasa focul mic. Se pune la fiert apa multa in care se adauga 1 lingura de sare.

Cand apa da in clocot se pun pastele la fiert. Dupa 15 minute se acopera vasul pentru 10 minute, apoi se spala si se scurg.

Se pun intr-o cratita mare cu ciupercile care au stat pe foc mic 20 minute. Sunca se taie cuburi, se rumeneste in tigaie fara grasime si se pune peste paste.

Peste acest amestec se pune smantana, se omogenizeaza incet totul, se tine cratita pe foc 2 minute.

Se rade cascaval deasupra, se potriveste de sare, se parfumeaza cu menta. Se serveste cald, cu sau fara paine.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.