Melcişori cu ciuperci şi flori de dovleac
PrinteazaO reteta de melcisori cu ciuperci si flori de dovleac din: paste melcisori, hribi, ciuperci, flori de dovleac, ceapa, smantana, amidon de cartofi, patrunjel, supa de legume, sare si piper.
- 300 g paste melcişori
pentru asezonare:
- 150 g hribi
- 100 g ciuperci champignon
- 8 flori de dovleac
- 2 cepe mici
- 1 lingură smântână vegetală
- 1 lingură amidon de cartofi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă pătrunjel tocat
- 100 ml supă de legume
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală bine ciupercile pentru a îndepărta orice urmă de pământ din pălăriile acestora. Incinge în tigaie 1 lingură de ulei, pune 2 linguri de ceapă tocată şi căleşte-o la foc mic. Adaugă ciupercile tăiate felii. Pune sare şi piper, după gust, şi lasă-le să fiarbă înăbuşit circa 10 minute, până se evaporă lichidul.
Toacă ceapa rămasă, înăbuş-o într-o crăticioară cu 1 lingură ulei de măsline şi, când s-a înmuiat, adaugă florile de dovleac tăiate fâşii. Toarnă supa peste florile de dovleac şi continuă fierberea circa 5 minute. Adaugă smântână vegetală şi amidonul pentru ca sosul să se îngroaşe.
Fierbe melcişorii al dente în apă cu un praf de sare, scurge-i, umple-i cu ciuperci şi cu sosul din flori de dovleac. Decorează cu pătrunjel proaspăt.
Deoarece ciupercile din această reţetă fierb greu, este indicat ca, atunci când nu ai timp, să foloseşti un amestec de ciuperci congelate. In acest caz, fierbe ciupercile, toacă-le şi pasează-le în blender până când obţii o cremă pe care o vei folosi la umplerea pastelor.
Melcişori cu ciuperci şi flori de dovleac
Poftă bună!