Melcişori cu cremă de mazăre şi morcovi
PrinteazaO reteta de melcisori cu crema de mazare si morcovi din: paste melcisori, mazare, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, supa de legume, branza de capra, parmezan, morcovi, sare si piper.
- 300 g paste melcişori
pentru asezonare:
- 200 g mazăre boabe extrafină
- 1 ceapă potrivită
- 1 lingură unt
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 1 supă de legume
- 1 linguriţă brânză proaspătă de capră
- 1 lingură parmezan ras
- 2 morcovi
- sare şi piper negru
Mod de preparare:
Toacă foarte mărunt ceapa şi înăbuş-o într-o cratiţă cu untul, adăugând puţină apă dacă este nevoie. Pune mazărea boabe, sare şi piper, după gust, şi mai lasă pe foc 5 minute, amestecând permanent ca să nu se prindă mazărea de fundul cratiţei.
Toarnă supa caldă şi continuă fierberea până când mazărea se înmoaie bine. Pasează totul cu blenderul, adăugând brânza de capră şi uleiul. Dacă rezultă o compoziţie prea fluidă, dezleagă puţină faină în apă rece, toarn-o în zeamă şi fierbe amestecul până se îngroaşă puţin.
Fierbe aldente melcişorii în apă clocotită cu sare, scoa- te-i şi fiarbe-i câteva minute în sosul de mazăre. Curăţă morcovii de coajă, taie-i cubuleţe şi căleşte-i într-o tigaie cu puţin unt. Amestecă cu parmezanul ras şi serveşte pastele cu morcovul călit.
Dacă vrei o mâncare mai bogată, după ce ai pus pastele în farfurii acoperă-le cu feliuţe de pecorino şi piper negru măcinat proaspăt. Poţi înlocui morcovii cu feliuţe de roşii înăbuşite într-un strop de ulei şi puţină apă.
Melcişori cu cremă de mazăre şi morcovi
Poftă bună!