Melcisori cu fructe
PrinteazaMelcisori cu fructe din: stafide, alune, nuci, smochine, oua, zahar, aluat foitaj.
- 700 g aluat foitaj
Pentru umplutură:
- 100 g stafide
- 50 g alune de pădure
- 50 g nucă
- 3-4 smochine
- 2 albuşuri
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Dezgheaţă aluatul şi lasă-l deoparte. Pune nuca şi alunele de pădure într-o tigaie antiaderentă (fără grăsime) şi prăjeşte-le uşor, la foc mic, amestecând continuu.
Când se răcoresc, maci-nă-le mai mare (cu sticla, în şervet). Taie smochinele bucăţele. Amestecă într-un castron mare nucile, alunele, stafidele şi smochinele. Toarnă deasupra albuşurile şi zahărul. Amestecă.
Intinde aluatul pe planşeta înfăinată, iar deasupra umplutura. Rulează şi taie cu sfoara bucăţi de 2-3 cm grosime. Aşază melcii în tava tapetată cu hârtie de copt, să se vadă umplutura.
Dă la cuptorul încins în prealabil la 180°C şi coace 30 de minute.
Pofta buna!