Melcisori cu fulgi de cocos
PrinteazaMelcisori cu fulgi de cocos din: faina, drojdie, lapte, margarina, zahar, fulgi de cocos.
- 500 g făină
- 1 plic drojdie uscată
- 150 ml lapte
- 1 lingură margarină la temperatura camerei
- 1 praf de sare
- zahăr vanilat
- 2 linguri zahăr
Cremă:
- 400 ml lapte
- 1 praf de budincă
- 3 linguri fulgi de cocos
- 4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Se încălzeşte laptele, se adaugă zahărul şi drojdia, se amestecă şi se lasă deoparte. Se frământă un aluat din făina cernută, zahărul vanilat, margarina şi maiaua.
Se frământă, se acoperă şi se lasă la crescut.
Se dizolvă praful de budincă cu laptele şi se pune la foc cu zahărul. Se amestecă până se îngroaşă, se adaugă fulgii de cocos, se ia de pe foc şi se acoperă cu folie.
Aluatul se împarte în două; din fiecare se întinde câte o foaie care se unge cu un strat subţire de budincă, se rulează strâns şi se taie felii. Se aşază pe o tavă cu hârtie de copt şi se mai lasă cca 15 minute la crescut; se coc.
Pofta buna!