Melcisori cu gem de coacaze
PrinteazaO reteta gustoasa de melcisori cu gem de coacaza din: faina, praf de copt, zahar tos, unt, ou, esenta de migdale, zahar vanilat, sare, dulceata de coacaze, nuca de cocos, scortisoara, sos de vanilie si sos de ciocolata.
- 275 g făină
- un pliculeţ praf de copt
- 150 g zahăr tos
- 75 g unt
- un ou
- esenţă de migdale
- zahăr vanilinat
- sare
- un borcan dulceaţă de coacăze
- 100 g nuca de cocos
- un sfert de linguriţă cu scorţişoară
- sos de vanilie
- sos de ciocolata
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare se amestecă făina cernută, zahărul tos, zahărul vanilinat şi praful de copt. Intr-un bol separat se mixează untul cu oul, sarea şi o linguriţă cu esenţă de migdale.
Se toarnă peste ingredientele din bolul mare şi se frământă până rezultă un aluat tare. Se acoperă cu folie alimentară, se introduce la rece pentru 30 de minute, apoi se întinde o foaie subţire.
Intr-un castroi se amestecă t” nuca de coco= cu dulceaţa de coacăze şi scorţişbara. Se întinde amestecul peste foaie, se ruleajă, se înfăşoară în folie d^aluminii şi se introduce în congelator zece minute.
Se scoate din folie, se taie ron- dele^potrivit de groase şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc 20-25 de minute la foc mediu, se scot şi se lasă să se răcească. Se servesc calde sau reci, cu sos de vanilie sau sos de ciocolata.
Poftă bună!