Melcisori cu nuca si smantana
PrinteazaO reteta de melcisiori cu nuca si smantana din: faina, galbenusuri, lapte, zahar, drojdie, smantana, margarina, zahar, nuca, si zahar vanilat.
- 600 g făină
- 3 gălbenuşuri
- sare
- 200 g lapte călduţ
- 3 linguri de zahăr
- o felie de drojdie (cât degetul mic)
- 200 g smântână
pentru cremă:
- două pachete de margarina sau unt
- 400 gzahăr
- nucă
pentru sirop:
- o cană de lapte
- două plicuri de zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Se pregăteşte crema pentru melcişori, amestecând ingredientele şi frecându-le cu o lingură de lemn. Se dă la rece, cât se pregăteşte aluatul. Pentru aceasta se amestecă toate ingredientele indicate pentru aluat, se frământă şi se lasă la dospit pentru o oră.
Se întinde o foaie care se unge cu crema pregătită dinainte. Foaia se rulează şi se taie din ea felii groase cât degetul mare. Se pun aceste felii de rulouri în tava unsă cu unt sau margarină şi se mai lasă în tavă la dospit o jumătate de oră, după care se pune la cuptor.
Pentru sirop, se pun la fiert ingredientele şi se lasă să se lege puţin. Când melcişorii s-au copt cam pe un sfert, se scoate tava şi se pune câte o lingură mare de sirop pe fiecare melcişor, după care se dau din nou la cuptor, lăsându-i să se rumenească.
Poftă bună!