Melcisori cu somon afumat
PrinteazaMelcisori cu somon afumat din: ceapa rosie, usturoi, dovlecei, busuioc, portocala, branza de vaci, lapte, sare, piper, melcisori, somon afumat si parmezan.
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- 500 g dovlecei
- 1 legatura busuioc
- 1 portocala
- 200 g branza de vaci
- 125 ml lapte
- sare
- piper
- 400 g melcisori
- 200 g somon afumat feliat
- 40 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se curata ceapa si usturoiul. Se toaca. Se curata dovleceii si se dau pe razatoare. Se spala busuiocul si se rup frunzulitele. Se pastreaza cateva pentru decor si se toaca restul. Se spala portocala si se rade jumatate din coaja. Se stoarce fructul.
Branza de vaci se amesteca cu coaja si sucul de portocala. Se aduce compozitia foarte incet la punctul de fierbere. Se adauga lapte, usturoi, ceapa si dovlecei rosi. Se lasa sa fiarba timp de circa 4 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Melcisorii se fierb in apa cu sare, se trec prin apa rece si se lasa sa se scurga. Somonul se taie fasii. Se servesc pastele cu sosul, pestele, parmezanul ras. Se orneaza cu busuioc.
Melcisori cu somon afumat
Pofta buna!
Bun, foarte bun!