Melcisori dulci cu scortisoara
PrinteazaMelcisori dulci cu scortisoara din: unt, margarina, faina, oua, zahar, drojdie, lapte, scortisoara.
- 75 g unt
- 75 g margarina
- 2 ouă
- 600 g făină
- 100 g zahăr alb tos
- 10 g drojdie
- 250 ml lapte
- 15 g scorţişoară
- 6 g sare
- 220 g zahăr brun
Mod de preparare:
Se amestecă laptele, margarina, ouăle, făina, sarea, zahărul şi drojdia. Se lasă la crescut 10 minute, timp în care se amestecă zahărul brun cu scorţişoara.
Se întinde aluatul, se topesc 75 g unt şi se unge aluatul, se presară amestecul cu scorţişoară.
Se rulează, se taie în 12 bucăţi care se aşază în tavă şi se mai lasă 30 de minute la crescut. Se coc apoi 15 minute sau până se rumenesc, în funcţie de cuptor.
Pofta buna!