Melcişori galbeni, gratinaţi cu branză Gruyere
PrinteazaO reteta simpla de Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere din: melcisori, supa de legume, branza gruyere, trufa neagra, sofran, unt si ulei de masline cu aroma de trufe.
- 240 g melcişori
pentru asezonare:
- 1,5 1 supă de legume
- 200 g brânză Gruyere
- 1 trufa neagră
- 1 plic de şofran
- unt cât o nucă
- 6 linguri ulei de măsline cu aromă de trufe
Mod de preparare:
Pune pastele la fiert în supa clocotită în care ai adăugat şi şofranul. Scurge-le când sunt al dente şi răceşte-le sub jet de apă rece. Păstrează câteva linguri din supa în care au fiert.
Incălzeşte cuptorul la 250° C. Taie brânza felii de 1/2 cm grosime şi stropeşte-le cu ulei de măsline aromat cu trufe. Unge cu unt un vas ceramic termore- zistent, pune pe fundul lui melcişorii fierţi şi toarnă supa păstrată.
Aranjează deasupra feliile de brânză şi presară pe toată suprafaţa lamele de trufa. Gratinează preparatul în cuptor timp de 10 minute, astfel încât brânza să formeze o crustă aurie. Scoate din cuptor şi serveşte cald.
Variante: In locul trufei proaspete, poţi folosi trufa neagră conservată în suc propriu, iar dacă nu îţi place aroma puternică, poţi înlocui brânza Gruyere cu o alta proaspătă, mai delicată, dar fără aciditate.
Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere
Poftă bună!