Melcisori gustosi cu scortisoara

Printeaza

Melcisori gustosi cu scortisoara din: faina, oua, lapte, unt, drojdie, zahar, sare, scortisoara.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 50 g zahăr
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 100 g zahăr
  • 100 g unt moale
  • 1 lingură scorţişoară

 

Mod de preparare:

Melcisori gustosi cu scortisoara: Pregăteşti aluatul aşa: Faci maiaua, pe care o pui într-un cuib făcut în făină. Adaugi oul, puţin lapte, amesteci, pui zahă­rul, apoi iar puţin lapte, un praf de sare şi la sfârşit untul moale.

Pui aluatul la dospit într-un bol uns cu ulei, pentru circa 50 de minute. Intinzi apoi aluatul dreptunghiular şi îl ungi cu um­plutura preparată din unt, zahăr şi praful de scorţişoară. Rulezi apoi foaia, după care tai melcişori cu aţă de bucătărie.

Aşezi melcişorii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îi laşi 20 de minute să mai crească. Dai tava la cuptor, pentru 20- 30 de minute, la foc mediu

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Banana Bread – Rețetă clasică și savuroasă

din: banane, unt, zahar granulat, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nuci. Banana bread este o rețetă clasică de patiserie care datează încă din anii 1930. A devenit populară în Statele Unite datorită faptului că permitea folosirea bananelor prea coapte care altfel ar fi fost […]

Zacuscă românească cu ardei și vinete

din: ardei capia, vinete, ceapa, ulei de floarea soarelui, pasta de rosii, usturoi, sare, piper. Zacuscă este un deliciu tradițional românesc, plin de arome și gusturi autentice. Iată cum să o pregătești:   Ingrediente: 2 kg de ardei capia copti și curățați 1 kg de vinete coapte și curățate […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.