din: banane, unt, zahar granulat, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nuci. Banana bread este o rețetă clasică de patiserie care datează încă din anii 1930. A devenit populară în Statele Unite datorită faptului că permitea folosirea bananelor prea coapte care altfel ar fi fost […]
Melcisori gustosi cu scortisoara
PrinteazaMelcisori gustosi cu scortisoara din: faina, oua, lapte, unt, drojdie, zahar, sare, scortisoara.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 100 g unt
- 10 g drojdie proaspătă
- 50 g zahăr
- un praf de sare
Pentru umplutură:
- 100 g zahăr
- 100 g unt moale
- 1 lingură scorţişoară
Mod de preparare:
Melcisori gustosi cu scortisoara: Pregăteşti aluatul aşa: Faci maiaua, pe care o pui într-un cuib făcut în făină. Adaugi oul, puţin lapte, amesteci, pui zahărul, apoi iar puţin lapte, un praf de sare şi la sfârşit untul moale.
Pui aluatul la dospit într-un bol uns cu ulei, pentru circa 50 de minute. Intinzi apoi aluatul dreptunghiular şi îl ungi cu umplutura preparată din unt, zahăr şi praful de scorţişoară. Rulezi apoi foaia, după care tai melcişori cu aţă de bucătărie.
Aşezi melcişorii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îi laşi 20 de minute să mai crească. Dai tava la cuptor, pentru 20- 30 de minute, la foc mediu
Pofta buna!
Zacuscă românească cu ardei și vinete
din: ardei capia, vinete, ceapa, ulei de floarea soarelui, pasta de rosii, usturoi, sare, piper. Zacuscă este un deliciu tradițional românesc, plin de arome și gusturi autentice. Iată cum să o pregătești: Ingrediente: 2 kg de ardei capia copti și curățați 1 kg de vinete coapte și curățate […]