Melcisori cu nuca si zahar

Printeaza

Melcisori cu nuca si zahar din: faina, ulei, drojdie, galbenusuri, sare, lapte, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuca, albusuri, zahar.

Ingrediente:Melcisori_cu_nuca_si_zahar

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 cub de drojdie
  • 5 galbenusuri la temperatura camerei
  • sare
  • 275 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie

pentru umplutura:

  • 300 g nuca macinata
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar

 

Mod de preparare:

Pui laptele la încălzit 2 minute, lei o cană , din el şi dizolvi cubul de drojdie. Freci găl­benuşurile cu sarea şi zahărul până devin o cremă. într-un vas pui făina, gălbenuşu­rile, drojdia amestecată cu lapte, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi frămânţi.

Adaugi în fir subţire uleiul şi restul de lapte şi fră­mânţi până când aluatul se desprinde de pe degete. Acoperi cu un prosop şi laşi la crescut, la loc cald.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi cu nuca, amesteci bine şi laşi deoparte. Presari făină pe suprafaţa de lucru şi îm­părţi aluatul în patru părţi egale. Intinzi o foaie, pui umplutură, rulezi şi apoi o tai. Procedezi la fel până termini toate ingre­dientele.

Intinzi hârtie de copt într-o tavă, aşezi melcişorii formaţi şi mai laşi la cres­cut aproximativ 20 de minute. Dai tava la cuptorul încins în prealabil pentru 20-30 de minute.

Melcisori cu nuca si zahar

Melcisori_cu_nuca_si_zahar

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Din astia vreau sa fac si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.