Melcisori cu nuca si zahar
PrinteazaMelcisori cu nuca si zahar din: faina, ulei, drojdie, galbenusuri, sare, lapte, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuca, albusuri, zahar.
pentru aluat:
- 500 g faina
- 50 ml ulei
- 1 cub de drojdie
- 5 galbenusuri la temperatura camerei
- sare
- 275 ml lapte
- 150 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
pentru umplutura:
- 300 g nuca macinata
- 5 albusuri
- 100 g zahar
Mod de preparare:
Pui laptele la încălzit 2 minute, lei o cană , din el şi dizolvi cubul de drojdie. Freci gălbenuşurile cu sarea şi zahărul până devin o cremă. într-un vas pui făina, gălbenuşurile, drojdia amestecată cu lapte, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi frămânţi.
Adaugi în fir subţire uleiul şi restul de lapte şi frămânţi până când aluatul se desprinde de pe degete. Acoperi cu un prosop şi laşi la crescut, la loc cald.
Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi cu nuca, amesteci bine şi laşi deoparte. Presari făină pe suprafaţa de lucru şi împărţi aluatul în patru părţi egale. Intinzi o foaie, pui umplutură, rulezi şi apoi o tai. Procedezi la fel până termini toate ingredientele.
Intinzi hârtie de copt într-o tavă, aşezi melcişorii formaţi şi mai laşi la crescut aproximativ 20 de minute. Dai tava la cuptorul încins în prealabil pentru 20-30 de minute.
Melcisori cu nuca si zahar
Pofta buna!
Din astia vreau sa fac si eu 🙂