Melcisori cu nuca
Printeaza
O reteta de melcisiori cu nuca, sare, lapte, zahar, drojdie, margarina si sirop pregatit dintr-o cana de lapte si doua plicuri de zahar vanilinat.
pentru aluat:
- 600 g făină
- 3 gălbenuşuri
- puţină sare
- 200 g lapte căldut
- 3 linguri de zahăr
- o felie cît degetul mic de drojdie
- o cană de smîntînă (200 g)
pentru cremă:
- două pachete de margarină sau de unt
- 400 g zahăr
- nucă
pentru sirop:
- o cană de lapte
- două plicuri de zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat. După ce se frămîntă, aluatul se lasă o oră la dospit, apoi se unge cu crema care a fost pregătită dinainte, frecîndu-se bine toate ingredientele.
Se rulează foaia şi se taie felii cam de un deget grosime, se pun în tavă şi se mai lasă o jumătate de oră la dospit, după care se pun la cuptor.
Cînd este cam pe un sfert copt, se pune cu lingura mare, pe fiecare melcisor in parte un sirop pregatit dintr-o cana de lapte si doua plicuri de zahar vanilinat.
Poftă bună!