Melcisori picanti cu branza
PrinteazaMelcisori picanti cu branza din: faina, zahar, drojdie, lapte, oua, cartof, branza telemea, unt, pasta de tomate, pasta de ardei iute, ulei de masline, are, piper, patrunjel, rosii.
- 300 g făină
- o linguriţă cu zahăr tos
- 10 g drojdie
- 140 ml lapte dulce două ouă
- un cartof
- 300 g brânză telemea
- 30 g unt
- 10 g pastă de tomate
- 2 g pastă de ardei iute
- un ardei iute
- 30 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
- roşii
- cimbru
Mod de preparare:
Intr-un bol se dizolvă drojdia în laptele călduţ împreună cu zahărul tos şi jumătate de linguriţă cu sare.
Se toarnă în mijlocul făinii, se adaugă un ou, puţin piper şi cartoful fiert pasat.
Se frământă până începe să se lege aluatul, se adaugă untul topit răcit şi se continuă frământarea.
Aluatul obţinut se lasă să dospească 30 de minute la cald apoi se întinde o foaie potrivit de groasă.
Se unge cu pasta de tomate, se presară cu brânza telemea sfărâmată, pătrunjel tocat, ardeiul iute tocat mărunt şi piper după gust.
Se rulează cu grijă ca să nu iasă umplutura, se taie bucăţi late de trei centimetri şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă să dospească zece minute, se ung cu ou bătut amestecat cu uleiul de măsline şi pasta de ardei iute şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 15-20 de minute şi se servesc imediat.
Melcisori picanti cu branza
Pofta buna!