Melcisori pufosi si aromati
PrinteazaMelcisori pufosi si aromati din: oua, unt, lapte, zahar brun, apa, sare, faina, drojdie, nuca, vanilie.
Pentru aluat:
- 5 gălbenuşuri
- 70 g unt
- 200 ml lapte
- 50 g zahăr brun
- 100 ml apă călduţă
- 1/2 linguriţă sare
- 500 g făină
- 30 g drojdie
Pentru umplutură:
- 200 g nucă măcinată
- 3 linguri zahăr brun
- 200 g unt
Pentru însiropat:
- 3 linguri zahăr brun
- 300 ml lapte
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu o linguriţă de zahăr, o lingură de făină şi o lingură de lapte călduţ. Laşi la dospit.
Pui făina într-un vas, în mijlocul ei adaugi maiaua, untul topit, zahărul şi sarea.
Torni câte puţin lapte călduţ şi apă călduţă, lese un aluat omogen, pe care îl laşi la crescut, până îşi dublează volumul, intinzi o toaie de 1 cm grosime, o ungi cu unt, presari nucă măcinată şi zahăr brun.
Rulezi foaia şi o tai bucăţi, pe care le aşezi într-o tăviţă de aluminiu rotundă sau o formă de tort rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Laşi să mai crească în tavă timp de 15 minute, apoi introduci tava cu melcişori în cuptorul preîncălzit în prealabil, pentru 30 de minute.
După aceea, torni uşor laptele fierbinte, amestecat cu zahărul brun şi esenţa de vanilie şi mai laşi 15 minute, la cuptor.
Poţi unge melcişorii cu ciocolată topită.
Pofta buna!
Ai un 10 de la mine pentru melcisori astia