Melcisori cu scortisoara
PrinteazaMelcisori cu scortisoara din: faina, drojdie, zahar, oua, lapte, unt, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, scortisoara, nuci, mere, migdale.
Pentru aluat:
- 600 g făină
- 1 cub drojdie
- 100 g zahăr
- 4 ouă
- 100 ml lapte
- 150 g unt
- 1 esenţă de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 200 ml lapte dulce
- 2 linguriţe scorţişoară
- 250 g zahăr
- 200 g nuci măcinate
- 2-3 mere
Pentru decor:
- 12 sâmburi migdale
- 1 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Freci drojdia cu o lingură de zahăr, adaugi laptele călduţ şi două linguri de făină şi faci o maia pe care o laşi să crească 15-20 de minute.
Amesteci cu restul ingredientelor şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare, pe care-l laşi la loc cald, să dospească, circa o oră.
Intre timp, fierbi laptele cu zahărul, scorţişoara şi nuca măcinată, până se îngroaşă.
Cureţi merele de coajă şi de sâmburi, le dai pe răzătoarea mare, după care le adaugi în crema cu nucă şi scorţişoară. Laşi să se răcească.
Pe o planşetă, întinzi aluatul în foaie, pui deasupra crema de nucă cu mere şi rulezi într-un sul cu lungimea de circa 40-50 cm.
Tai 12 felii şi le aşezi una lângă alta într-o formă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Aşezi pe fiecare melcişor câte un sâmbure de migdale şi mai laşi la crescut o jumătate de oră.
Introduci forma în cuptorul bine încins pentru 45-50 de minute. Când se răceşte, o presari cu zahăr pudră.
Melcisori cu scortisoara
Pofta buna!