Melcişori cu sos de salvie
PrinteazaMelcişori cu sos de salvie din: paste, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa, morcov, suc de rosii, zahar, busuioc, frunze de salvie, sare, vin alb, frunze de telina.
- 300 g paste in forma de melcisori
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1 lingura unt
- 6 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 morcov mic
- 50-60 ml suc de rosii
- 1 lingurita zahar
- 1 crenguta busuioc
- 4-5 frunze proaspete de salvie
- sare
- 20-30 ml vin alb
- 3-4 frunze verzi de telina
Mod de preparare:
Fierbi pastele „al dente”, în apă uşor sărată, reducând cu 2 minute timpul indicat pe ambalaj. Le scurgi în strecurătoare şi le amesteci împreună cu uleiul de măsline.
Cureţi şi speli legumele. Tai usturoiul în felioare, ceapa mărunt şi razi fin morcovul. Incingi untul într-o tigaie şi înăbuşi la foc mediu usturoiul, ceapa şi morcovul.
Când ceapa a devenit transparentă, stingi cu sucul de roşii, adaugi zahărul, frunzele de ţelină, busuiocul şi salvia tocate fin, sare după gust şi vinul. Repartizezi pastele în farfurii şi torni peste ele sosul cald. Le consumi imediat.
Melcişori cu sos de salvie
Pofta buna!