Melcişori cu sos de salvie

Printeaza

Melcişori cu sos de salvie din: paste, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa, morcov, suc de rosii, zahar, busuioc, frunze de salvie, sare, vin alb, frunze de telina.

Ingrediente:Melcisori_cu_sos_de_salvie

  • 300 g paste in forma de melcisori
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 6 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 50-60 ml suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 crenguta busuioc
  • 4-5 frunze proaspete de salvie
  • sare
  • 20-30 ml vin alb
  • 3-4 frunze verzi de telina

 

Mod de preparare:

Fierbi pastele „al dente”, în apă uşor sărată, reducând cu 2 minute timpul indicat pe ambalaj. Le scurgi în strecurătoare şi le amesteci împreună cu uleiul de măsline.

Cureţi şi speli legumele. Tai usturoiul în felioare, ceapa mărunt şi razi fin morcovul. Incingi untul într-o tigaie şi înăbuşi la foc mediu usturoiul, ceapa şi morcovul.

Când ceapa a devenit transparentă, stingi cu sucul de roşii, adaugi zahărul, frunzele de ţelină, busuiocul şi salvia tocate fin, sare după gust şi vinul. Repartizezi pastele în farfurii şi torni peste ele sosul cald. Le consumi imediat.

Melcişori cu sos de salvie

Melcisori_cu_sos_de_salvie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.