Melcisori
PrinteazaMelcisori
- 1 kg faina
- 1/2 cana ulei
- 1 lingura sare
- 2 linguri coaja de lamaie
- 10 linguri lapte praf
- 2 cani iaurt
- 4-5 linguri miere
- 400 g nuca de cocos sau nuca macinata
Mod de preparare:
Se dizolva laptele praf in iaurt, se adauga sarea si coaja de lamaie, apoi faina putin cate putin si la urma uleiul. Se obtine un aluat care se imparte in doua parti.
Se intind doua foi. Se unge prima foaie cu un strat subtire de miere peste care se presara jumatate din cantitatea de nuca.
Se ruleaza foaia sub forma de rulada, se taie felii de aprox. 2 cm fiecare. Se asaza feliile rasucite (sub forma de melcisori) intr-o tava unsa.
Se coc la cuptor aprox. 30 minute. Se procedeaza la fel cu a doua foaie.
Melcisori
Pofta buna!