Melomacarona
PrinteazaO reteta gustoasa de melomacarona din: ulei, margarina, zahar, suc de portocale, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca, scortisoara si miere.
- 1 şi 1/2 ceaşcă ulei
- 1/2 ceaşcă margarină
- 1 ceaşcă zahăr
- 3/4 ceaşcă suc de portocale
- 1/4 ceaşcă de coniac
- 2 linguriţe coajă de portocală
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 8 ceşti făină
- 1/2 kg nucă râşnită
- 3 linguriţe scorţişoară
Ingrediente sirop:
- 500 g apă
- 500 g zahăr
- 500 g miere
Mod de preparare:
Intr-un vas suficient de mare pui uleiul, margarina, zahărul, sucul de portocale, coniacul, coaja de portocală şi le amesteci cu mixerul timp de 4 minute, la viteza cea mai mare. într-un lighenaş pui toată făina, pui praful de copt, amoniacul şi adaugi compoziţia de mai sus.
Din aluat întinzi trei foi mici, rotunde, groase de 1 cm, pe care le tai în diferite forme. Aşezi în tavă şi le coci la cuptor, astfel încât să se rumenească uşor. Le scoţi şi le afunzi în oala cu sirop fierbinte, pregătit în prealabil prin fierbere timp de 5 minute.
Le laşi foarte puţin şi le scoţi cu lingura de spumă, cu grijă să nu se sfărâme. Fierbinţi fiind, trag foarte repede siropul.
Le pui în strecurătoare, astfel încât siropul care prisoseşte să se poată scurge. Fiecare melomacaronă o pudrezi, pe ambele părţi, cu amestecul de nucă râşnită şi scorţişoară.
Pofta buna!