Meniu pentru masa de Paşte

Printeaza

 

Meniu pentru masa de Paşte:

 

Retete_cu_carne_de_miel

 

 

 

Supa cu carne de miel si orz

 

Supa cu carne de miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz, telina apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si patrunjel.

Inrgediente:

  • 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume
  • 1 kg carne grasa de miel (spata sau pulpa), taiata in cuburi mari
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 morcovi, tocati grosier
  • 1 fir de praz, tocat
  • 2 tulpini de telina Apio, tocate
  • 3 fire de cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • 1 varza alba mica, tocata grosier
  • 300 g de napi sau de pastarnaci, taiati in cuburi de aceeasi dimensiune cu morcovii
  • 200 g de orz cu bob rotund sau lung
  • 2 l supa de legume
  • 1 mana mare de patrunjel, tocat

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160C. Incalzeste uleiul intr-o cratita ce poate fi data la cuptor si rumeneste mieul – in transe, daca e nevoie. Scoate-l pe o farfurie cu ajutorul unei spumiere. Adauga un strop de ulei in vas si pune in el ceapa, morcovii, prazul, telina Apio, cimbrul si frunza de dafin. Lasa-le pe foc 5 minute, pana legumele incep sa se inmoaie.

Amestecand, adauga varza, napii si orzul, apoi transfera carnea la loc. Toarna supa, asezoneaza cu putin sare si mult piper. Adu totul la punctul de fierbere, apoi acopera vasul cu un capac si muta-l in cuptor timp de 1 ora si jumatate, pentru ca mielul si orzul sa devina fragede, iar legumele sa se inmoaie.

Presara patrunjel deasupra si imparte mancarea in boluri.

 

Supa cu carne de miel si orz

Supa_cu_carne_de_miel_si_orz

 

Ciorba de miel cu tarhon

 

Ciorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei gras
  • 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste)
  • 500 ml bors
  • fidea
  • tarhon proaspat
  • sare

 

Mod de preparare:

Punem carnea la fiert în 3 litri de apă. îndepărtăm spuma cu mare grijă.Curăţăm, spălăm şi tocăm toate legumele. După o oră de fiert adăugăm legumele tocate şi sucul de roşii. Lăsăm să fiarbă pe foc moderat. Când sunt fierte se adaugă fideaua şi borşul fiert separat.

Se pune sare după gust şi se adaugă tarhon tocat. Se serveste fierbinte.

 

Ciorba de miel cu tarhon

 

Ciorba_de_miel_cu_tarhon

 

Stufat de miel cu patrunjel si tarhon

 

Stufat de miel cu patrunjel si tarhon din: carne de miel, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, suc de rosii, vin alb, patrunjel, tarhon, sare si piper. Un clasic al bucatariei romanesti! Stufatul de miel este traditional pe mesele noastre la sarbatoarea pascala.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel (pulpa, coasta)
  • 2 morcovi
  • 10 g ceapa verde
  • 10 fire usturoi verde
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • patrunjel proaspat
  • tarhon proaspat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălăm carnea şi o porţionăm. Punem bucăţile în tavă, adăugăm rondele de morcov, ceapă şi usturoi tăiate mărunt. Presărăm sare şi piper după gust, adăugăm suc de roşii şi turnăm vin. Coacem în cuptor 2-3 ore la foc mic. La final presărăm pătrunjel tarhon tocat.

 

Stufat de miel cu patrunjel si tarhon

Stufat_de_miel_cu_patrunjel_si_tarhon

 

 

Reteta zilei:Friptura de miel cu fenicul

 

Friptura de miel cu fenicul din: coaja de portocala, seminte de fenicul, sare, piper, musta dijon, rozmarin, usturoi, ulei de masline si pulpa de miel.

Friptura de miel cu fenicul

 

Ingrediente:

  • coaja de la 2 portocale
  • 2 linguri semințe de fenicul prajite, tocate
  • 1 lingura sare
  • 1 1/2 lingurita de piper negru
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 2 linguri de rozmarin proaspat tocat
  • 2 lingurite usturoi proaspat tocat
  • 1/4 ceasca ulei de masline
  • Pulpa de miel dezosata

 

Mod de preparare:

Puneti coaja rasa de portocale, semințele de fenicul, sarea, piperul, muștarul, rozmarinul, usturoiul și uleiil de masline intr-un castron mic și amestecati bine impreuna. Frecati pulpa de miel cu acest amestec de ingrediente.

Puneti intr-o tava. Marinati pulpa de miel cel putin o ora la frigider. Scoateti friptura din frigider cu cel puțin 30 de minute inainte de a baga la cuptor. Incalziti cuptorul la 200C. Dati tava la cuptor. Dupa 15 minute dati temperatura 150C si mai gatiti 1 ora. Lasati sa se odihneasca 5-10 minute. Taiati felii, apoi serviti cu garnitura dupa preferinta.

 

Friptura de miel cu fenicul

Friptura_de_miel_cu_fenicul_2

 

Aspic cu carne de miel si oua de prepelita

 

Aspic cu carne de miel si oua de prepelita din: carne de miel, oua de prepelita, telina, ceapa, dovlecei, verdeata, sare, boabe de piper si gelatina.

Ingrediente:

  • 400 g carne de miel cu os (sau de pasăre)
  • 12 ouă de prepeliţă sau 6 ouă de găină
  • 2-3 morcovi
  • 1 ţelină mică sau un păstârnac
  • 1 ceapă mică
  • 2 dovlecei
  • 1 legatura verdeaţă
  •  sare
  • 5-10 boabe de piper
  • 10 foi gelatină

 

Mod de preparare:

Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se pune la fiert în 2 l apă rece cu sare. Se lasă să dea în clocot, se spumează şi se adaugă ceapa, morcovii şi ţelina. Se spumează din nou şi se fierb 30-40 minute. Când toate sunt bine fierte, se adaugă piperul boabe şi dovleceii tăiaţi în jumătăţi.

Se mai lasă pe foc doar 10-15 minute, apoi se strecoară, iar supa se lasă la decantat. Ouăle se fierb tari în apă cu sare. Se strecoară iar supa şi se păstrează doar un litru. Se separă o ceaşcă de supă şi după ce se răceşte până la temperatura camerei se pune în ea gelatina şi se lasă la înmuiat.

Carnea fiartă se taie cubuleţe, iar morcovii şi dovleceii se taie felii. Ouăle se curăţă şi se taie în jumătăţi. Toate acestea se aranjează în 4 boluri tronconice.

Gelatina înmuiată se dizolvă în restul de supă călduţă, deasupra unui vas cu apă caldă. Se potriveşte la gust cu sare şi zeamă de lămâie, se aromează cu verdeaţă şi se lasă să se răcească. Se toarnă în boluri şi se lasă la frigider minim 3 ore.

Se servesc la aperitiv, după ce bolurile se cufundă în apă caldă, câteva secunde şi apoi se răstoarnă pe un platou.

 

Aspic cu carne de miel si oua de prepelita

Aspic_cu_carne_de_miel_si_oua_de_prepelita

 

 

 

Pasca

 

Pasca din: oua, unt, iaurt, faina, branza de vaci, smantana, zahar, stafide, ciocolata, fulgi de migdale, esenta de rom, esenta de vanilie si praf de copt.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 100 g unt
  • 100 ml iaurt
  • 300 g faina
  • 1 kg branza de vaci
  • 500 ml smantana
  • 150 g zahar
  • 100 g stafide
  • 200 g ciocolata
  • 50 g fulgi de migdale
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • praf de copt

 

Mod de preparare:

Frecăm untul cu un praf de sare şi 50 g zahăr. Adăugăm 2 ouă şi iaurtul. Omogenizăm bine şi adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Frământăm uşor şi lăsăm la rece. Spălăm stafidele şi le stropim cu esenţa de rom.

Zdrobim brânzica de vaci şi o amestecăm cu smântână şi 3 gălbenuşuri. Batem albuşurile spumă, adăugăm 100 g zahăr şi continuam sa batem. Amestecăm spuma cu brânzica şi adăugăm stafidele şi esenţa de vanilie. Scoatem aluatul de la rece şi întindem o foaie pe care o punem în tava unsă cu unt. Punem crema de brânzică şi coacem 45 minute la foc moderat.

Topim ciocolata pe baie de abur. După ce am scos pasca din cuptor, turnăm ciocolată topită pe deasupra Presărăm fulgi de migdale şi lăsăm să se răcească.

 

Pasca

Pasca

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Bun meniul asta, dar parca e prea multa carne

  2. De Craciun nu ai? Meniu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.