Meniu picant cu ardei
PrinteazaMeniu picant cu ardei din: ardei gras, ceapa, ulei, carne tocata de vita, sare, piper, chimen, boia de ardei dulce, supa, porumb, rosii, tabasco, patrunjel, smantana.
Ingrediente
- 600 g ardei gras
- 1 ceapă mare (sau 3 cepe mici)
- 2 linguri ulei
- 500 g carne tocată de vită
- sare, piper
- câte 1 lingură chimen şi boia de ardei dulce
- 500 ml supă
- 250 g boabe de porumb (cutie)
- 500 ml roşii pasate (pachet)
- puţin sos Tabasco
- 1 legătură pătrunjel
- 200 g smântână fermentată
Preparare:
Tăiaţi ardeiul fâşii. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt, încingeţi uleiul într-un vas şi prăjiţi carnea tocată.
Condimentaţi cu sare şi piper. Adăugaţi restul legumelor, fâşiile de ardei şi cubuleţele de ceapă, apoi căliţi totul puţin.
Turnaţi supa, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă circa 10 minute.
Scurgeţi boabele de porumb şi încorporaţi-le împreună cu roşiile pasate în amestecul de mai sus. Lăsaţi să fiarbă încă 5 minute.
Condimentaţi cu puţin sos Tabasco. Spălaţi pătrunjelul, apoi tocaţi-l mărunt.
Condimentaţi mâncarea încă o dată aşa încât să fie picantă, asezonaţi cu smântână şi pătrunjelul tocat.
Pofta buna!