Meniu – usor de preparat si gustos
PrinteazaMeniu – usor de preparat si gustos: Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.
Supa de salau cu taitei si morcov
Ingrediente:
- 400 g șalău-file
- 200 g tăiței
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cepe verzi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăță legumele. Morcovul și pătrunjelul se pun la fiert în 2 l de apă.. După 15 minute se adaugă carnea de pește. După ce au fiert toate, se scoate peștele și se desface bucățele. Se fierb tăițeii în apă cu sare, se limpezesc în apă rece și se adaugă în supă.
Se pune sare și piper după gust. Se servește fierbinte, ornăt cu rondele de ceapă verde.
Supa de salau cu taitei si morcov
Paste cu anghinare si sos de rosii
Ingrediente:
- 1 borcan rosii uscate la soare in ulei
- 1 ceasca smantana
- 1 1/2 cana lapte
- 1 borcan anghinare, uscate si tocate
- 1 pachet farfalle
- 1/2 cana de patrunjel proaspat tocat
- parmezan ras
- sare
Mod de preparare:
Puneti rosiile in blender si procesati cateva secunde. Incorporati smantana si procesati din nou pana obtineti o pasta.
Transferati pasta intr-o cratita si adaugati laptele. Fierbeti la foc mic, adaugati anghinarele si putina sare. Adaugati patrunjel.
Intre timp, fierbeti pastele al dente. Scurgeti si clatiti bine. Serviti pastele cu sos. Garnisiti cu parmezan si patrunjel.
Paste cu anghinare si sos de rosii
Chec gustos cu vişine
Ingrediente:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 4 linguri lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 10 linguri faina
- 1 praf de copt
- 250 g visine fara samburi
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu mixerul. Pui zahărul şi zahărul vanilat şi baţi în continuare, apoi încorporezi gălbenuşurile. Adaugi uleiul treptat şi laptele, apoi făina amestecată cu praful de copt. Pui vişinele direct în tavă şi amesteci puţin, cu grijă, să nu se lase toate la fund.
Eventual, le dai prin făină înainte de a le pune în tavă. Coci checul în formă specială, tapetată cu hârtie de copt, la 140 de grade Celsius, timp de 45 de minute. Presari checul cu zahăr pudră şi îl laşi să se răcească înainte de a fi porţionat şi servit.
Chec gustos cu vişine
Pofta buna!