Menta – savoarea mancarurilor
PrinteazaDe secole, menta se bucură de o imensă popularitate, fiind folosită atât în bucătărie, pentru a da savoare mâncărurilor, cât şi pe post de plantă medicinală.
Plină de vitamina A, C, B12, tiamină şi acid folie şi bogată în minerale, printre care magneziu, potasiu, fier, calciu, zinc şi seleniu, menta se numără printre cele mai sănătoase ierburi aromatice.
Menta face casă bună cu roşiile, gustul ei proaspăt şi mentolat accentuând dulceaţa uşor acidă a roşiilor, aşa că adaug-o în salate, sosuri sau supe ce conţin roşii.
Presară frunzuliţe de mentă deasupra salatelor de fructe pentru un plus de savoare şi culoare.
Prepară-ţi o carafă mare de limonadă cu miere şi mentă – e un deliciu!
Datorită conţinutului crescut de antioxidanţi (vitaminele A, C, seleniu), menta are şi rol anticancerigen. In plus, menta acţionează şi ca detoxifiant al ficatului.