Merdenele cu orez si sos de soia
PrinteazaMerdenele cu orez si sos de soia din: făină, sare, orez, zahăr, carne tocată de porc, amidon, untură, ceapă verde tocată, sos de soia, ou, vin.
- 300 g făină
- 1/2 linguriţă sare
- 250 g orez
- 2 linguri rase zahăr
- 200 g carne tocată de porc
- 2/3 lingură amidon
- 150 g untură
- 3 linguri de ceapă verde tocată
- 2 linguri sos de soia
- 1 ou
- 1 lingură vin
Mod de preparare:
Se spală orezul şi se lasă, în apă caldă, trei ore. Se sparge oul în făină şi se adaugă o jumătate de căiţă cu apă.
Se frământă bine aluatul şi se acoperă cu o cârpă umedă, pentru o oră. Se înăbuşă orezul cu ajutorul unui steamer, la foc mare, pentru patruzeci de minute.
Se încinge o tigaie. Se pun untura şi carnea de porc şi se lasă să se prăjească până când carnea se separă.
Se adaugă ceapa tocată şi se continuă amestecatul. Se adaugă sosul de soia, vinul, sarea, zahărul şi amidonul şi se amestecă până când începe să îşi răspândească aromă.
Se adaugă orezul înăbuşit, se amestecă bine şi sg lasă deoparte (acest amestec va deveni umplutura).
Se împarte aluatul în douăzeci de porţii egale şi se presară cu făină cât mai uniform.
Se întinde aluatul astfel încât să formeze un foitaj rotund cu diametru de zece centimetri, subţire pe margine şi ceva mai gros în mijloc.
Se ţin cu mâna stângă, pe rând, cele douăzeci de foitaje şi se punfe în centrul fiecăreia câte o lingură de compoziţie (umplutura preparată anterior).
Se strâng marginile în mijloc; puţin câte puţin, până arată ca un mugure gata să înfrunzească.
Se aşeză merdenelele pe grătarul steamer-ului, acoperit în prealabil cu o pânză umezită, şi se înăbuşe, timp de zece minute.
Pofta buna!
Foarte bune merdenelele