Tartă cu Lobodă și Ciuperci – Rețeta Savuroasă pentru o Masă Ușoară și Nutritivă – este o combinație delicioasă de arome și texturi, perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară. Loboda, cunoscută pentru gustul său ușor acrișor și bogăția de vitamine, se îmbină perfect cu ciupercile aromate și aluatul crocant. Această rețetă este ideală […]
Mere in aluat cu zahar pudra
PrinteazaMere in aluat cu zahar pudra din: caimac, margarina, faina, mere, zahar, scortisoara, ou, faina, sare, zahar pudra cu aroma de vanilie.
Ingrediente:
- 1 cescuta (de 50 ml) caimac
- 100 g margarina
- faina cat cuprinde
- 6 mere mijlocii
- 6 lingurite zahar
- scortisoara
- 1 ou pentru uns
- faina pentru planseta
- 1 lingura margarina pentru taca
- sare
- 2-3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci 1 lingură de margarină cu un praf de sare, caimacul şi făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit de tare.
Frămânţi puţin aluatul, îl acoperi şi îl laşi să se odih¬nească 30 de minute, la rece.
Intinzi o foaie groasă de 5 mm. Tai pătrate suficient de mari ca să poţi îmbrăca un măr. Aşezi câte un măr pe fiecare pătrat şi umpli golul din mijloc cu margarină, zahăr şi scorţişoară, îmbraci merele petrecând colţurile pătratelor.
Ungi cu ou bătut aluatul şi le aşezi într-o tavă unsă. Introduci merele în cuptor, la foc mijlociu, pentru 40 de minute. Cât sunt fierbinţi, le ungi din nou cu ou.
Când s-au răcit, le presari cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Mere in aluat cu zahar pudra
Pofta buna!