Mere cu bezea
PrinteazaO retetea de mere cu bezea din: mere, zahar pudra, albusuri si zahar vanilat.
- 10 mere
- 250 g zahăr pudră
- 3 albuşuri
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Curăţaţi merele şi le scoateţi miezul (cel mai uşor faceţi acest lucru cu 1 linguriţă) şi seminţele. Daţi 2 mere pe răzătoare şi le amestecaţi cu 30 g zahăr. Cu acest amestec umpleţi merele.
Pudraţi cu 70 g zahăr şi le aşezaţi în tavă cu puţină apă şi puţin unt topit. Daţi la cuptor pentru 15 minute. Separat, bateţi albuşurile spumă şi, spre sfârşit, adăugaţi 150 g zahăr pudră.
Cu ajutorul unui şpriţ pentru ornat, acoperiţi toată suprafaţa merelor şi daţi din nou la cuptor, la foc mic, până se usucă bezeaua.
Mere cu bezea
Pofta buna!