Mere caramelizate din: mere, apa, zahar. Ingrediente: 8 mere mici, fără codiţe 250 ml apă 400 g zahăr Mod de preparare: Merele se spală şi se usucă bine. Zahărul şi apa se fierb 5 minute, la temperatura maximă, în cuptorul cu microunde. Se amestecă, până se dizolvă zahărul, apoi se fierbe din […]
Mere caramelizate cu frisca
PrinteazaMere caramelizate cu frisca din: mere, zahar, miere, suc de portocale, scortisoara, frisca.
- 10 mere ionatane sau golden
- 5 linguri zahar
- 3 linguri miere
- 200 ml suc de portocale
- scortisoara
- un tub frisca
Mod de preparare:
Se curăţă merele, se scoate căsuţa cu sâmburi de la 9 mere iar al 10-lea se taie felii cât mai fine care se pun la cuptor pentru o oră.
Zahărul se pune într-o crăticioară şi se lasă la topit.
Când începe să-şi schimbe culoarea, se adaugă cele 9 mere tăiate cuburi şi mierea.
Se lasă un minut şi apoi se adaugă sucul de portocale.
Se lasă pe foc aproximativ 15 minute, amestecând mereu.
Apoi se dă vasul deoparte, se presară scorţişoara şi se lasă la răcit.
In momentul servirii, se aşază straturi de mere, frişcă şi se decorează cu feliile de mere uscate în cuptor.
Mere caramelizate cu frisca
Pofta buna!
poate iti place si:
Desert: Mere caramelizate
Pofta buna!