Mere caramelizate pe bat

Printeaza

Mere caramelizate pe bat din: mere, zahăr, colorant ali­mentar roşu, beţişoare.

Mere_caramelizate_pe_bat

Ingrediente:

  • 5 mere
  • 400 g zahăr
  • o sticluţă colorant ali­mentar roşu
  • beţişoare

 

Mod de preparare:

Zahărul se caramelizează într-o crăticioară adâncă. Se adaugă câteva linguri de apă, una câte una, până devine un sirop subţire. Se pune colorantul alimentar şi se lasă să fiarbă puţin.

Spă­lăm merele şi le ştergem bine. Intr-un vas cu apă rece, se ţin puţin merele să se răcească. Se înfige câte un băţ în­tr-un măr şi se dă prin sirop.

Se pun apoi pe o farfurie.

Mere caramelizate pe bat

Mere_caramelizate_pe_bat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.