Mere cu carne si sos
PrinteazaMere cu carne si sos din: mere, carne macră de pui sau de viţel, ulei, ou, sare, unt, zahar, faina, zeamă de carne (sau apă).
- 12-15 mere mijlocii
- 1/2 kg carne macră de pui sau de viţel
- ulei
- 1 ou
- sare
Ingrediente pentru sos:
- 2 linguri unt
- 2 linguri zahăr
- 1/2 linguriţă făină
- 2 ceşti zeamă de carne (sau apă)
- sare
Mod de preparare:
Speli merele, nu cureţi coaja, ci doar tai căpăcele la partea cu codiţă şi le scobeşti.
Toci carnea, o rumeneşti uşor în puţin unt şi o înăbuşi picurând câte o lingură de apă. Adaugi oul şi sare.
Umpli merele, pui deasupra căpăcelele şi le aşezi într-o cratiţă cu unt. Faci sosul din zahăr ars, făină şi zeama de carne şi-l torni deasupra merelor. Fierbi înăbuşit la cuptor.
Le serveşti reci sau calde.
Pofta buna!