Mere cu carne si sos

Printeaza

Mere cu carne si sos din: mere, carne macră de pui sau de viţel, ulei, ou, sare, unt, zahar, faina, zeamă de carne (sau apă).

Ingrediente:Mere cu carne si sos

  • 12-15 mere mijlocii
  • 1/2 kg carne macră de pui sau de viţel
  • ulei
  • 1 ou
  • sare

Ingrediente pentru sos:

  • 2 linguri unt
  • 2 lin­guri zahăr
  • 1/2 linguriţă făină
  • 2 ceşti zeamă de carne (sau apă)
  • sare

Mod de preparare:

Speli merele, nu cureţi coaja, ci doar tai căpăcele la partea cu codiţă şi le scobeşti.

Toci carnea, o rumeneşti uşor în puţin unt şi o înăbuşi picurând câte o lingu­ră de apă. Adaugi oul şi sare.

Umpli merele, pui deasupra căpăcelele şi le aşezi într-o cratiţă cu unt. Faci sosul din zahăr ars, făină şi zeama de carne şi-l torni deasupra merelor. Fierbi înăbuşit la cuptor.

Le serveşti reci sau calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.