Mere coapte cu nuci, scortisoara si caramel
PrinteazaMere coapte cu nuci, scortisoara si caramel din: mere, miez de nuca, zahar, scorţişoară, lamaie.
Ingrediente:
- 8-10 mere mijlocii
- 50 g miez de nucă
- 200 g zahăr
- scorţişoară
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Speli merele şi, cu ajutorul dispozitivului special, le scoţi casetele seminţelor. Pui merele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi umpli fiecare gol cu 1 linguriţă de zahăr condimentat cu scorţişoară şi câte un miez de nucă.
Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute. Din când în când, verifici cu o scobitoare dacă merele au devenit moi. Scoţi tava cu merele din cuptor, le laşi să se răcească şi aşezi merele coapte pe un platou.
înainte de a oferi merele spre consum, topeşti zahărul rămas, începând să amesteci din punctul în care se schimbă culoarea. Stingi cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă şi laşi să fiarbă până se dizolvă caramelul, iar siropul devine omogen.
Zeama din lămâie are rolul de evita întărirea caramelului răcit. Cu o linguriţă, torni caramelul obţinut peste merele coapte. Serveşti desertul rece.
Mere coapte cu nuci, scortisoara si caramel
Pofta buna!