Mere coapte cu nuci, scortisoara si caramel

Printeaza

Mere coapte cu nuci, scortisoara si caramel din: mere, miez de nuca, zahar, scor­ţişoară, lamaie.

Mere_coapte_cu_nuci_scortisoara_si_caramel

Ingrediente:

  • 8-10 mere mijlocii
  • 50 g miez de nucă
  • 200 g zahăr
  • scor­ţişoară
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Speli merele şi, cu ajuto­rul dispozitivului special, le scoţi casetele seminţelor. Pui merele într-o tavă tape­tată cu hârtie de copt şi umpli fiecare gol cu 1 linguriţă de zahăr condi­mentat cu scorţişoară şi câte un miez de nucă.

Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute. Din când în când, verifici cu o scobitoare dacă merele au devenit moi. Scoţi tava cu merele din cuptor, le laşi să se răceas­că şi aşezi merele coapte pe un platou.

înainte de a oferi merele spre consum, topeşti zahă­rul rămas, începând să amesteci din punctul în care se schimbă culoarea. Stingi cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă şi laşi să fiarbă până se dizolvă cara­melul, iar siropul devine omogen.

Zeama din lămâie are rolul de evita întărirea caramelului răcit. Cu o linguriţă, torni caramelul obţinut peste merele coap­te. Serveşti desertul rece.

Mere coapte cu nuci, scortisoara si caramel

Mere_coapte_cu_nuci_scortisoara_si_caramel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.