Mere coapte glasate cu vin

Printeaza

O reteta de mere coapte glasate cu vin din: mere, prune, zahar brun, vin de porto, coaja rasa de portocale, scortisoara, cuisoare, zahar tos si branza.

Ingrediente:Mere coapte glasate cu vin

  • 4 mere mari curatate de cotoare
  • 175 g prune fara samburi si taiate in bucati
  • 20 g zahar brun
  • 450 ml vin de Porto
  • 1 lamaie, coaja rasa
  • 1 portocala, coaja rasa
  • 5 cm baton de scortisoara
  • 2 cuisoare, optional
  • 1 lingurita zahar tos

Garnitura:

  • crema de branza sau iaurt degresat, optional

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 220°C. Se asaza un mar pe masa si se taie in 8 bucati, de sus in jos, pana la o inaltime de 2 cm fata de baza. Se procedeaza la fel si cu celelalte mere, apoi se asaza intr-o tava de cuptor putin adanca.

Se impinge usor un sfert de pruna in centrul fiecarui mar – nu este nevoie sa fie impinse complet. Se pudreaza merele cu zahar brun si se stropesc cu vin de Porto. Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala, batoanele de scortisoara si cuisoarele, optional.

Se coc, fara a fi acoperite, 15 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180°C si se coc in continuare 45 de minute – 1 ora, stropind merele cu vin de Porto la fiecare 10-15 minute, pana cand se inmoaie dar nu se sfarama, iar vinul de Porto a scazut pana la consistenta unui sirop.

Se servesc merele pe farfurii si se stropesc cu sosul de vin. Se presara putin zahar tos si se servesc cu crema de branza sau iaurt, dupa gust.

Mere coapte glasate cu vin

Mere coapte glasate cu vin

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bune sunt mere in vin

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.