Mere coapte cu migdale

Printeaza

Mere coapte cu migdale din: mere, migdale, unt, zahar, scortisoara.

Ingrediente:Mere coapte cu migdale

  • 4 mere acrişoare
  • 150 g coajă de lămâie confiată
  • 100 g migdale, tocate
  • 50 g unt, înmuiat la temperatura camerei
  • 4 linguri zahăr brun
  • 1 linguriţă scorţişoara

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 3/170 grade. Curăţă merele de căsuţa seminţelor.

Combină untul, zahărul, scorţişoara, coaja de lămâie confiată şi migdalele şi umple merele în centru, acolo unde era căsuţa seminţelor.

Aşază merele într-un vas adânc rezistent la cuptor şi dă la cuptor 40 minute, până cănd se pătrund.

Se servesc calde, cu frişcă bătută.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Crema de mere coapte cu vanilie

Crema de mere coapte cu vanilie 

Crema de mere coapte cu vanilie din: mere, zahar, albus, vanilie, nuci, piscoturi. Ingrediente: 2 mere 2 linguri zahâr 1 albuş vanilie 1 linguriţa nuci măcinate 2 pişcoturi   Mod de preparare: Se coc merele într-o cratiţâ la cuptor, se scot şi se dau printr-o strecurătoare emailată. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu […]

 

Mere coapte cu marmelada

Mere coapte cu marmelada

Mere coapte cu marmelada din: mere, dulceata, albus, zahar. Ingrediente: 2 mere 2-3 linguriţe marmeladă de fructe 1/2 albuş 2 linguriţe cu zahăr pudră     Mod de preparare: Spălaţi fructele, curăţaţi-le de coajă, scoateţi-le casa seminţelor folosind un cuţit ascuţit si umpleţi-le cu dulceaţă. Aşezaţi-le în formă de sticla incasabila si tineţi în cuptorul cald […]

 

Fulgi de ovăz cu lapte, mere şi stafide

Reteta zilei: Mere coapte umplute cu fulgi de ovaz

Mere coapte umplute cu fulgi de ovaz din: mere, unt, zahar brun, fulgi de ovaz, scortisoara. Ingrediente:  9 mere 2 linguri unt, pentru ungerea vasului 2 linguri de zahăr brun Ingrediente umplutura: ⅓ ceasca unt, la temperatura camerei ⅓ ceasca zahăr brun 1 ceașcă fulgi de ovăz 1 linguriță scorțișoară     Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.