Mere coapte, cu nucă
PrinteazaMere coapte, cu nucă din: mere, unt, zahar, dulceata de visine, fulgi de migdale.
- 4 mere potriit de mari
- 20-30 g unt
- 1 lingura zahar
- 2 lingurite dulceata de visine sau de cirese
- 3-4 linguri fulgi de migdale sau nuca tocata
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Speli merele şi le cureţi de coajă, doar 1-2 cm în jurul codiţei. Le cureţi apoi cu vârful unui cuţit şi de seminţe, având grijă să nu se străpungă la bază. Amesteci dulceaţa cu fulgii de migdale sau nucă tocată.
In fiecare măr pui câte un vârf de cuţit de unt, apoi presari câteva cristale de zahăr şi le umpli cu câte o linguriţă de dulceaţă amestecată cu fulgi de migdale.
Aşezi merele astfel umplute într-un vas cu unt, ales după dimensiunea merelor.
Coci merele în cuptorul încins, la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute. Merele sunt bine coapte dacă le poţi străpunge uşor cu o scobitoare.
Când serveşti merele, le poţi tăia în două. Sunt delicioase şi potrivite pentru o zi de toamnă sau de iarnă friguroasă.
Mere coapte, cu nucă
Pofta buna!