Mere coapte cu pesmet

Printeaza

O reteta de mere coapte cu pesmet din: faina, unt, zahar, zahar brun, mere si amestec de fructe.

Ingrediente:Mere coapte cu pesmet

  • 350 g faina
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 lingura zahar brun
  • 4 mere
  • 200 g amestec de fructe uscate (nuci, migdale, alune, caise, curmale, stafide, smochine etc)

 

Mod de preparare:

Curăţaţi merele şi tăiaţi-le în cubuleţe. Amestecaţi făina cu untul cu vârful degeteleor pentru a obţine un aluat nisipos. Nu trebuie frământat şi nici amestecat prea mult.

Adăugaţi şi zahărul şi lăsaţi aluatul la rece 15 minute, între timp, puneţi merele într-un vas termorezistent uns cu puţin unt, presăraţi deasupra fructele uscate, tăiate în cubuleţe. peste acestea întindeţi o foaie din aluatul nisipos ţinut la rece.

Inţepaţi foaia din loc în loc şi presăraţi-o cu zahăr brun, coaceţi la foc potrivit până când se rumeneşte uniform.

Mere coapte cu pesmet

Mere coapte cu pesmet

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.