Mere coapte cu pesmet
PrinteazaO reteta de mere coapte cu pesmet din: faina, unt, zahar, zahar brun, mere si amestec de fructe.
- 350 g faina
- 300 g faina
- 200 g unt
- 150 g zahar
- 2 lingura zahar brun
- 4 mere
- 200 g amestec de fructe uscate (nuci, migdale, alune, caise, curmale, stafide, smochine etc)
Mod de preparare:
Curăţaţi merele şi tăiaţi-le în cubuleţe. Amestecaţi făina cu untul cu vârful degeteleor pentru a obţine un aluat nisipos. Nu trebuie frământat şi nici amestecat prea mult.
Adăugaţi şi zahărul şi lăsaţi aluatul la rece 15 minute, între timp, puneţi merele într-un vas termorezistent uns cu puţin unt, presăraţi deasupra fructele uscate, tăiate în cubuleţe. peste acestea întindeţi o foaie din aluatul nisipos ţinut la rece.
Inţepaţi foaia din loc în loc şi presăraţi-o cu zahăr brun, coaceţi la foc potrivit până când se rumeneşte uniform.
Mere coapte cu pesmet
Pofta buna!