Mere coapte cu sirop de portocale

Printeaza

Mere coapte cu sirop de portocale din: mere, portocale, lamaie, baton de vanilie, miere, scortisoara, anason, piper.

Ingrediente:Mere_coapte_cu_sirop_de_portocale

  • 4 mere
  • 2 portocale
  • 1 lamaie
  • 1/2 baton de vanilie
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 anason
  • piper

 

Mod de preparare:

Stoarce portocalele si pune sucul într-o crăticioară împreună cu anasonul, un praf de piper şi batonul de vanilie şi pe cel de scorţişoară. Lasă să fiarbă la foc mic până ce scade la jumătate.

La final, îndepărtează anasonul, batonul de vanilie şi pe cel de scorţişoară şi adaugă mierea.

Separat, spală bine merele, şterge-le cu un şervet absorbant, taie deasu­pra un căpăcel şi scoate o parte din pulpă.

Stropeşte cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze. Aşază merele pe bucăţi de hârtie de copt.

Umple-le cu siropul de portoca­le şi strânge deasupra hârtia de copt. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, 30- 35 de minute.

Serveşte-le calde, pu­drate cu zahăr.

Mere coapte cu sirop de portocale

Mere_coapte_cu_sirop_de_portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.