Mere coapte cu sirop de portocale
PrinteazaMere coapte cu sirop de portocale din: mere, portocale, lamaie, baton de vanilie, miere, scortisoara, anason, piper.
- 4 mere
- 2 portocale
- 1 lamaie
- 1/2 baton de vanilie
- 2 lingurite cu miere
- 1 baton de scortisoara
- 1 anason
- piper
Mod de preparare:
Stoarce portocalele si pune sucul într-o crăticioară împreună cu anasonul, un praf de piper şi batonul de vanilie şi pe cel de scorţişoară. Lasă să fiarbă la foc mic până ce scade la jumătate.
La final, îndepărtează anasonul, batonul de vanilie şi pe cel de scorţişoară şi adaugă mierea.
Separat, spală bine merele, şterge-le cu un şervet absorbant, taie deasupra un căpăcel şi scoate o parte din pulpă.
Stropeşte cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze. Aşază merele pe bucăţi de hârtie de copt.
Umple-le cu siropul de portocale şi strânge deasupra hârtia de copt. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, 30- 35 de minute.
Serveşte-le calde, pudrate cu zahăr.
Mere coapte cu sirop de portocale
Pofta buna!