Potarniche la cuptor cu garnitura de mere coapte din: potarnichi, slanina, boia, smantana, mere, varza, cartofi, ceapa. Ingrediente: 2 potarnichii 200g slănină afumată 1 linguriţă boia 2 linguri sos de vînat 3 linguri smantană sare 7 mere 1 kg varză roşie 500 g cartofi 6 fire de ceapă verde 1/2 1 apă Mod de […]
Mere coapte in sos de vanilie
PrinteazaMere coapte in sos de vanilie din: mere, martipan, afine, scortisoara, lapte, crema de vanilie, zahar.
- 4 mere
- 100 g marţipan
- 2 linguri pline cu afine
- 4 beţe de scorţişoară
- 3/4 l lapte
- 1 praf cremă de vanilie
- zahăr
- apă
Mod de preparare:
Scobeşti merele de seminţe şi le umpli cu marţipan şi afine. In fiecare măr înfigi câte un băţ de scorţişoară.
Pui merele într-un vas termorezistent cu apă şi le coci la cuptor, la temperatura de 170 grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute.
Amesteci praful pentru cremă cu puţin lapte şi zahăr.
Laptele rămas îl pui pe foc, iar după ce se încălzeşte, adaugi amestecul de cremă şi fierbi 2 minute.
Pui merele coapte pe o farfurie şi peste ele torni sosul de vanilie.
Mere coapte in sos de vanilie
Pofta buna!
poate iti place si:
Mere coapte cu scortisoara si miere
Mere coapte cu scortisoara si miere din: mere, miere, unt, scortisoara, fructe. Ingrediente: 8 mere 120 g miere 100 g unt un praf scorţişoară 200 g fructe uscate, pentru servit Mod de preparare: Se curăţă merele de coajă, li se taie partea de deasupra şi se scoate căsuţa cu seminţe. Se înţeapă cu furculiţa […]
Mere coapte umplute
Mere coapte umplute din: mere, unt, zahar brun, fulgi de ovaz, scortisoara. Ingrediente: 9 mere 2 linguri unt, pentru ungerea vasului 2 linguri de zahăr brun Ingrediente umplutura: 1/3 ceasca unt, la temperatura camerei 1/3 ceasca zahăr brun 1 ceașcă fulgi de ovăz 1 linguriță scorțișoară Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Spălați […]
Pofta buna!