Mere coapte in sos de vanilie

Printeaza

Mere coapte in sos de vanilie din: mere, martipan, afine, scortisoara, lapte, crema de vanilie, zahar.

 

Ingrediente:Mere_coapte_in_sos_de_vanilie

  • 4 mere
  • 100 g marţipan
  • 2 linguri pline cu afine
  • 4 beţe de scorţişoară
  • 3/4 l lapte
  • 1 praf cremă de vanilie
  • zahăr
  • apă

 

Mod de preparare:

Scobeşti merele de seminţe şi le umpli cu marţipan şi afine. In fiecare măr înfigi câte un băţ de scorţişoară.

Pui merele într-un vas termorezistent cu apă şi le coci la cuptor, la temperatura de 170 grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute.

Amesteci praful pentru cremă cu puţin lapte şi zahăr.

Laptele rămas îl pui pe foc, iar după ce se încălzeşte, adaugi amestecul de cremă şi fierbi 2 minute.

Pui merele coapte pe o farfurie şi peste ele torni sosul de vanilie.

 

Mere coapte in sos de vanilie

Mere_coapte_in_sos_de_vanilie

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Potarniche la cuptor cu garnitura de mere coapte

Potarniche la cuptor cu garnitura de mere coapte din: potarnichi, slanina, boia, smantana, mere, varza, cartofi, ceapa. Ingrediente: 2 potarnichii 200g slănină afumată 1 linguriţă boia 2 linguri sos de vînat 3 linguri smantană sare 7 mere 1 kg varză roşie 500 g cartofi 6 fire de ceapă verde 1/2 1 apă   Mod de […]

Mere coapte cu scortisoara si miere

Mere coapte cu scortisoara si miere din: mere, miere, unt, scortisoara, fructe. Ingrediente: 8 mere 120 g miere 100 g unt un praf scorţişoară 200 g fructe uscate, pentru servit   Mod de preparare: Se curăţă merele de coajă, li se taie partea de deasupra şi se scoate căsuţa cu seminţe. Se înţeapă cu furculiţa […]

 

Mere coapte umplute

Mere coapte umplute

Mere coapte umplute din: mere, unt, zahar brun, fulgi de ovaz, scortisoara. Ingrediente:  9 mere 2 linguri unt, pentru ungerea vasului 2 linguri de zahăr brun Ingrediente umplutura: 1/3 ceasca unt, la temperatura camerei 1/3 ceasca zahăr brun 1 ceașcă fulgi de ovăz 1 linguriță scorțișoară     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Spălați […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.