Mere coapte cu stafide si scortisoara

Printeaza

Mere coapte cu stafide si scortisoara din: mere acrisoare, zahar brun, unt, stafide, scortisoara.

Ingrediente:Mere coapte cu stafide si scortisoara

  • 4 mere mari acrişoare
  • 125 g zahăr brun
  • 125 g unt
  • 65 g stafide
  • 2 linguriţe scorţişoară măcinată

 

 

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 180”C.

Scobiţi fiecare măr la mijloc, fără să tăiaţi însă partea de jos.

Amestecaţi zahărul brun cu untul, adăugaţi stafidele, umpleţi fiecare măr cu 2 linguri din acest amestec, apoi aşezaţi merele într-o formă de copt cu pereţii scunzi, deasupra presăraţi scorţişoară.

Se coc 30 de minute, până ce zahărul se caramelizează, iar merele sunt

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Mere coapte umplute

Mere coapte umplute

Mere coapte umplute din: mere, unt, zahar brun, fulgi de ovaz, scortisoara. Ingrediente:  9 mere 2 linguri unt, pentru ungerea vasului 2 linguri de zahăr brun Ingrediente umplutura: 1/3 ceasca unt, la temperatura camerei 1/3 ceasca zahăr brun 1 ceașcă fulgi de ovăz 1 linguriță scorțișoară     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Spălați […]

Desert de mere coapte

Desert de mere coapte

Desert de mere coapte din: mere, malai, lapte, smantana, muguri de pin, stafide, unt, zahar, rachiu de mere, zahar vanilat, smantana. Ingrediente: 4 mere 50 g malai 200 ml lapte 50 ml smantana 50 g muguri de pin 50 g stafide 30 g unt 150 g zahar 50 ml rachiu de mere 1 plic zahar vanilat […]

 

Mere coapte umplute cu jeleu

Mere coapte umplute cu jeleu din: mere, pere, lapte, zahar, orez, scortisoara, jeleu. Ingrediente: 6 mere mari 2 pere 300 ml lapte 100 g zahăr brun 100 g orez 1 praf de sare scorţişoară zahăr vanilinat 50 g jeleu de pere 20 g unt pentru tavă   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui […]

 

Mere coapte cu migdale

Mere coapte cu migdale din: mere, migdale, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: 4 mere acrişoare 150 g coajă de lămâie confiată 100 g migdale, tocate 50 g unt, înmuiat la temperatura camerei 4 linguri zahăr brun 1 linguriţă scorţişoara   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 3/170 grade. Curăţă merele de căsuţa seminţelor. Combină untul, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.