Mere coapte umplute din: mere, unt, zahar brun, fulgi de ovaz, scortisoara. Ingrediente: 9 mere 2 linguri unt, pentru ungerea vasului 2 linguri de zahăr brun Ingrediente umplutura: 1/3 ceasca unt, la temperatura camerei 1/3 ceasca zahăr brun 1 ceașcă fulgi de ovăz 1 linguriță scorțișoară Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Spălați […]
Mere coapte cu stafide si scortisoara
PrinteazaMere coapte cu stafide si scortisoara din: mere acrisoare, zahar brun, unt, stafide, scortisoara.
- 4 mere mari acrişoare
- 125 g zahăr brun
- 125 g unt
- 65 g stafide
- 2 linguriţe scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 180”C.
Scobiţi fiecare măr la mijloc, fără să tăiaţi însă partea de jos.
Amestecaţi zahărul brun cu untul, adăugaţi stafidele, umpleţi fiecare măr cu 2 linguri din acest amestec, apoi aşezaţi merele într-o formă de copt cu pereţii scunzi, deasupra presăraţi scorţişoară.
Se coc 30 de minute, până ce zahărul se caramelizează, iar merele sunt
Pofta buna!
poate iti place si:
Desert de mere coapte
Desert de mere coapte din: mere, malai, lapte, smantana, muguri de pin, stafide, unt, zahar, rachiu de mere, zahar vanilat, smantana. Ingrediente: 4 mere 50 g malai 200 ml lapte 50 ml smantana 50 g muguri de pin 50 g stafide 30 g unt 150 g zahar 50 ml rachiu de mere 1 plic zahar vanilat […]
Mere coapte umplute cu jeleu
Mere coapte umplute cu jeleu din: mere, pere, lapte, zahar, orez, scortisoara, jeleu. Ingrediente: 6 mere mari 2 pere 300 ml lapte 100 g zahăr brun 100 g orez 1 praf de sare scorţişoară zahăr vanilinat 50 g jeleu de pere 20 g unt pentru tavă Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui […]
Mere coapte cu migdale
Mere coapte cu migdale din: mere, migdale, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: 4 mere acrişoare 150 g coajă de lămâie confiată 100 g migdale, tocate 50 g unt, înmuiat la temperatura camerei 4 linguri zahăr brun 1 linguriţă scorţişoara Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 3/170 grade. Curăţă merele de căsuţa seminţelor. Combină untul, […]
Pofta buna!