Mere coapte umplute cu jeleu
PrinteazaMere coapte umplute cu jeleu din: mere, pere, lapte, zahar, orez, scortisoara, jeleu.
- 6 mere mari
- 2 pere
- 300 ml lapte
- 100 g zahăr brun
- 100 g orez
- 1 praf de sare
- scorţişoară
- zahăr vanilinat
- 50 g jeleu de pere
- 20 g unt pentru tavă
Mod de preparare:
Speli orezul şi îl pui la fiert cu laptele, sarea, 75 g zahăr şi aromele. După ce boabele absorb tot laptele, adaugi perele, în prealabil decojite, tăiate cubuleţe şi călite cu zahărul rămas.
Speli merele şi le scoţi miezul. Le umpli cu orezul şi le aşezi în tava unsă cu unt. Le presari cu scorţişoară şi le coci la foc mediu, timp de 1/2 oră.
Le serveşti decorate cu jeleu de pere.
Pofta buna!