Mere coapte umplute cu nuca
PrinteazaMere coapte umplute cu nuca din: mere, unt, zahar, dulceata de visine sau cirese, fulgi de migdale, nuca.
- 4 mere potrivit de mari
- 20 – 30 g unt
- 1 lingură zahăr
- 2 linguriţe dulceaţă de vişine sau de cireşe
- 3-4 linguri cu fulgi de migdale sau nucă tocată
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Speli merele, le cureţi de coajă, doar 1-2 cm în jurul codiţei. Le cureţi apoi cu vârful unui cuţit şi de seminţe, având grijă să nu se străpungă la bază. Amesteci dulceaţa cu fulgii de migdale sau de nucă tocată.
In fiecare măr, pui câte un vârf de cuţit de unt, apoi presari câteva cristale de zahăr şi le umpli cu câte o linguriţă de dulceaţă amestecată cu fulgi de migdale. Aşezi merele astfel umplute într-un vas cu unt, ales după dimensiunea merelor.
Coci merele în cuptorul încins, la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute. Merele sunt bine coapte, dacă le poţi străpunge uşor cu o scobitoare.
Cand serveşti merele, le poţi tăia în două.
Mere coapte umplute cu nuca
Pofta buna!