Mere cu crema de ou si bezea

Printeaza

Mere cu crema de ou si bezea din: mere, stafide, zahar, scortisoara, lapte, frisca, oua, amidon, otet.

Ingrediente:

  • 4 mere acrişoare mari, curăţate de coaja
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1/2 linguriţă scortişoară
  • 350 ml lapte
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 4 ouă, separate
  • 225 g zahăr tos
  • 2-3 linguri amidon
  • 1 lingură oţet alb

 

Mod de preparare:

Taie merele bucati si pune-le intr-un vas pe foc cu stafidele, zahărul brun si scortisoara. Acopera vasul cu capac si lasa sa fiarba inabusit cat sa se inmoaie si sa devina siropoase.

Pentru a prepara crema de ou, încălzeşte frişca lichidă şi vanilia pana când ies aburi.

Intre timp, într-un bol bate gălbenuşurile cu 2 linguri de zahar şi amidonul. Toarnă încet laptele peste ouă amestecand continuu.

Pune crema la fiert şi lasă să fiarbă 3-4 minute, până când se îngroaşă. Lasă deoparte să se răcească.

Aşază merele într-un vas rezistent la cuptor şi toarnă deasupra crema. Incinge cuptorul la semnul 4/180°C.

Bate albuşurile până când se întăresc şi adaugă zahărul tos treptat, Incorporează oţetul şi amidonul – bezeaua trebuie să fie lucioasă.

Toarnă deasupra în vas şi dă la cuptor 20-25 minute, până când se rumeneşte uşor şi se întăreşte.

Mere cu crema de ou si bezea

Mere_cu_crema_de_ou_si_bezea

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.