Mere cu alune pe bat
PrinteazaMere cu alune pe bat din: mere, zahar brun, unt, miere, otet, alune.
- 8 mere
- 500 g zahăr brun
- 75 g unt nesărat
- 225 g miere sau sirop de zahăr gros
- 2 linguri oţet de vin alb
- 60 g alune rumenite, tocate
Mod de preparare:
Spală şi şterge merele; înfige câte un beţişor în fiecare.
Intr-un vas, la foc mic, încălzeşte zahărul, untul, mierea, oţetul şi 150 ml apă. Amestecă până când se dizolvă zahărul, apoi măreşte flacăra şi fierbe până când siropul se îngroaşă şi începe să miroasă a caramel.,
Ia vasul de pe foc şi înmoaie fiecare măr în sirop, astfel încât să fie complet acoperit.
Tăvăleşte fiecare mărîn alune şi lasă să se răcească pe tava tapetată cu hârtie de copt.
Pofta buna!