Mere cu crema de ou si bezea
PrinteazaMere cu crema de ou si bezea din: mere, stafide, zahar, scortisoara, lapte, frisca, oua, amidon, otet.
Ingrediente:
- 4 mere acrişoare mari, curăţate de coaja
- 2 linguri stafide
- 1 lingură zahăr brun
- 1/2 linguriţă scortişoară
- 350 ml lapte
- 300 ml frişcă lichidă
- 4 ouă, separate
- 225 g zahăr tos
- 2-3 linguri amidon
- 1 lingură oţet alb
Mod de preparare:
Taie merele bucati si pune-le intr-un vas pe foc cu stafidele, zahărul brun si scortisoara. Acopera vasul cu capac si lasa sa fiarba inabusit cat sa se inmoaie si sa devina siropoase.
Pentru a prepara crema de ou, încălzeşte frişca lichidă şi vanilia pana când ies aburi.
Intre timp, într-un bol bate gălbenuşurile cu 2 linguri de zahar şi amidonul. Toarnă încet laptele peste ouă amestecand continuu.
Pune crema la fiert şi lasă să fiarbă 3-4 minute, până când se îngroaşă. Lasă deoparte să se răcească.
Aşază merele într-un vas rezistent la cuptor şi toarnă deasupra crema. Incinge cuptorul la semnul 4/180°C.
Bate albuşurile până când se întăresc şi adaugă zahărul tos treptat, Incorporează oţetul şi amidonul – bezeaua trebuie să fie lucioasă.
Toarnă deasupra în vas şi dă la cuptor 20-25 minute, până când se rumeneşte uşor şi se întăreşte.
Mere cu crema de ou si bezea
Pofta buna!