Mere cu fulgi de porumb caramelizati

Printeaza

Mere cu fulgi de porumb caramelizati din: mere, fulgi de porumb, zahar, unt, frisca, menta.

Ingrediente:Mere_cu_fulgi_de_porumb_caramelizati

  • 4 mere
  • 100 g fulgi de porumb
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 200 ml frisca (de ornat)
  • menta (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Curăţă merele de coajă şi taie-le în cubuleţe. Glasează merele într-o tigaie cu 50 g de unt şi 50 g de zahăr.

Aşază compoziţia de mere în două castronele.

Separat, pregăteşte toppingul: topeşte într-o crăticioară zahărul cu restul de unt.

Când a căpătat culoarea caramelului, ia de pe foc şi încorporează fulgii de porumb. Lasă la răcit zece minute.

Pune peste mere câte o lingură de topping. Decorează cu frişcă şi mentă proaspătă.

Mere cu fulgi de porumb caramelizati

Mere_cu_fulgi_de_porumb_caramelizati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.