Mere cu fulgi de porumb caramelizati
PrinteazaMere cu fulgi de porumb caramelizati din: mere, fulgi de porumb, zahar, unt, frisca, menta.
- 4 mere
- 100 g fulgi de porumb
- 150 g zahar
- 150 g unt
- 200 ml frisca (de ornat)
- menta (pentru decor)
Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă şi taie-le în cubuleţe. Glasează merele într-o tigaie cu 50 g de unt şi 50 g de zahăr.
Aşază compoziţia de mere în două castronele.
Separat, pregăteşte toppingul: topeşte într-o crăticioară zahărul cu restul de unt.
Când a căpătat culoarea caramelului, ia de pe foc şi încorporează fulgii de porumb. Lasă la răcit zece minute.
Pune peste mere câte o lingură de topping. Decorează cu frişcă şi mentă proaspătă.
Mere cu fulgi de porumb caramelizati
Pofta buna!