Mere cu orez si smochine
PrinteazaMere cu orez si smochine din: mere, orez, zahar tos, smochine, caise, nuca, fistic, scortisoara, sare, zahar vanilat, portocala, lamaie, esenta de rom, sos de ciocolata, frisca.
- 8 mere
- 100 g orez
- 80 g zahăr tos
- 100 g smochine uscate
- 50 g caise uscate
- 100 g miez de nucă
- 50 g fistic
- 10 g scorţişoară
- 2 g sare
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- o portocală
- o lămâie
- 10 ml esenţă de rom
- sos de ciocolată picant
- frişcă
Mod de preparare:
Merele se spală, se taie jumătăţi, apoi se scobesc în interior ca să devină ca nişte coşuleţe. Orezul se fierbe în apă cu sare şi zahărul tos, se pune într-un bol împreună cu smochinele şi caisele tăiate cubuleţe şi miezul merelor tocat mărunt.
Se adaugă scorţişoară, nuci şi fistic tocate mărunt, zahărul vanilinat, coajă rasă de lămâie şi portocală. Se toarnă esenţa de rom şi se amestecă bine cu o lingură până se încorporează toate ingredientele.
Se umplu merele cu acest amestec, se aşază pe o tavă adâncă, se toarnă puţină apă şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 20-25 de minute, se scot pe un platou şi se servesc imediat sau se lasă să se răcească, apoi se introduc la rece 30 de minute.
Mere cu orez si smochine
Pofta buna!